السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اعضاء مدونة الشيف
طريقة عمل البليله بالكنافه
عشان خاطر الشتا وعمايلها قررنا انهارده نعمل حاجه محليه
هنعمل ايه بقي , هنعمل بليله بالكنافه والقشطه.
المقادير :
- ربع كيلو قمح مقشور
- لتر لبن
- ربع كيلو كنافه متحمره
- كوب مكسرات زبيب عين جمل بندق
- نص كوب جوز الهند
- علبه قشطه
- معلقة صغيره فانيليا
- معلقة كبيره نشا
- كوب سكر
للتزيين :
معلقه كبيره قرفه مطحونه
الطريقة التحضير:
هانغسل القمح ونغطيه بالماء والمايه تكون اعلي من القمح ب٥سم
ونضعه عالنار يغلي ربع ساعه ونطفي ونغطي عليه ونسيبه ساعه
ونضعه عالنار يغلي ربع ساعه ونطفي ونغطي عليه ونسيبه ساعه
هايكون استوي تماما
نقلب النشا والفانيليا والسكر في اللبن البارد ونضيفه للقمح المستوي ونرفعه عالنار عشان يتشرب من طعم السكر
والفانيليا والقوام يتقل شويه
والفانيليا والقوام يتقل شويه
في اطباق التقديم هانحط قليل من الكنافه والمكسرات ونغرف عليها البليله ونزين الوش بالكنافه والمكسرات
ومعلقة قشطه
يمكن رش قليل من القرفه عالوش

